Scrollen

Automatisch scrollen tijdens het tekenen

Vectorworks verschuift automatisch de tekenzone terwijl je een object tekent.

Om automatisch te scrollen:

Selecteer een tekengereedschap.

Klik en houd de muisknop ingedrukt om te tekenen.

Sleep de aanwijzer op of voorbij een schuifbalk of liniaal.

De tekenzone verschuift automatisch in de richting van de aanwijzer.

Wanneer je de klik-kliktekenmethode gebruikt, zal er niet automatisch gescrold worden. Je kan de schuifbalken, gereedschapspaletten en gereedschappensets blijven gebruiken.

De schuifbalken gebruiken

Gebruik de schuifbalken om de tekening in het scherm te verplaatsen. Bij het gebruik van de schuifbalken moet het scherm echter vaker worden heropgebouwd. Het is daarom beter om deze methode enkel te gebruiken voor kleine verschuivingen. Om grotere bewegingen te maken is het gereedschap Handje sneller. Je kan de weergave van de schuifbalken in- en uitschakelen in de Vectorworksvoorkeuren.

Scrollen met het muiswiel

Houd de Ctrl-toets (Windows) of Cmd-toets (mac) ingedrukt terwijl je het muiswiel gebruikt om naar boven of naar beneden te scrollen. Houd de Shift-toets ingedrukt om naar links of naar rechts te scrollen.

De instellingen van het muiswiel vindt u onder de naam Zoom d.m.v. Muiswiel in de categorie Tekenmethode van het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks’. Schakel deze optie uit om met het muiswiel te scrollen zonder een toets in te drukken. Zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Bewerken voor meer informatie.

Als je de standaardinstellingen van de muis hebt gewijzigd, is het mogelijk dat deze functie niet correct werkt. Als je bijvoorbeeld de waarde ‘0’ hebt opgegeven voor het aantal regels waarmee een document moet verschuiven bij elke rolbeweging van het muiswiel, werkt scrollen met het muiswiel niet in Vectorworks. (Welke muisinstellingen vereist zijn voor deze functie, hangt af van het type muis dat je gebruikt)